Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2021 13:16 - Как да пазарувате дрехи онлайн?
Автор: slimo Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 119 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.09.2021 15:08


 Ако все още не сте сигурни как да изберете дрехи онлайн, коя материя се мачка по-малко или как трябва да направите измерванията тялото си, за да получите правилния размер, разгледайте това ръководство за пазаруване на дрехи онлайн.

По време на пандемия се изисква от нас да пазим дистанция, което ни кара да преосмислим навиците си за пазаруване. Със сигурност ще продължим да посещаваме магазините и моловете, но можем да изберем и да пазаруваме онлайн.

Покупките от онлайн магазините си имат своите предимства, защото спестяваме тълпи и опашки, а дрехите пристигат до вратата на дома ви дори с право на безплатно връщане. Погледнато от друга страна, това си има и своите недостатъци. Нямаме възможността да видим и докоснем материята и по-важно, че не можем да пробваме дрехата, преди да направим плащането. 

Когато пазарувате от интернет, трябва да вземете предвид неща, които ще ви помогнат за успешен избор.

Как да улучите правилния размер като купувате дрехи онлайн?

Трябва да се научете да измервате. Въпреки че много уебсайтове вече включват съветници, в който задавате някои прости данни и те предлагат идеалния размер за вас, други все още имат класическата таблица за измерване, която изисква да правите измерванията си с шивашки метър. 

Това е съвсем просто, трябва само да измерите обиколката на тялото си в най-изявената част на гърдите, талията и бедрата, както е показано на изображението.

image

За да измерите правилно, трябва никога да не притискате метъра към тялото си.

Трябва да го оставите хлабав, до токова, че ако го разхлабите малко повече, той ще падне. Не става въпрос за спечелване на конкурс с дрехи по тялото, а за това, че когато получите дреха, тя ще пасне на вашите размери. Не забравяйте, че дрехите, освен ако не са от еластична тъкан, трябва да са малко разхлабени.

Кой да изберете, ако измерванията са между два размера? 

Всяко тяло е различно и е напълно възможно бедрата ви да са с един размер, а талията с друг. В този случай изберете по-големия размер, тъй като ще можете да носите дрехата, но е много трудно да се разшири, ако е малка. 

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е да се обръщате внимание само на измерванията на тази част на тялото си, към която дрехата пасва. Например, ако панталоните са с ниска талия, то тогава трябва да измерите само ханша.

Как да разберете дали материята се мачка лесно? 

В раздела за описание на дрехите продавачите винаги посочват състава на тъканта. Тези, които се мачкат най-много са памук, лен и вискоза. Ако предпочитате дреха, която е устойчива на пране и не изисква гладене, изберете полиестерни материи, въпреки че трябва да имате предвид, че те не са толкова меки или дишащи като памучните. Препоръчват се за рокли и потници, за поли или широки панталони.
image
 

Ще ви седят ли добре дрехите?

Това е въпрос, който възниква, тъй като моделите на снимките, които обикновено носят дрехите, имат различно тяло от повечето от нас. За да получите по-приблизителна представа за дължината и ширината на дрехата, потърсете в описанието размерите на модела и така можете да получите по-реалистична представа. 

Има и уебсайтове, които позволяват публикуване на отзиви на клиентите, закупили дрехата, и снимки на потребители на този продукт. Ако има и видео, също ще е много полезно да го гледате, тъй като по този начин ще можете да видите дрехата в движение.

image

Проверете правилата за връщане на дрехите

Дори ако рекламират безплатна доставка с големи букви, преди да купите, уверете се, че връщането е също толкова лесно. В зависимост от условията на магазина може да се наложи да поемете този разход, ако дрехата не ви става, затова е по-добре да го знаете, преди да решите да потвърдите поръчката.



Тагове:   онлайн,   дрехи,   пазаруване,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slimo
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1781
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930